Kruna, Visegrad, Bosnien Hercegovina.

Kruna, Visegrad, Bosnien Hercegovina.

På den centrala gatan, Kralja Petra I, i Visegrad finns denna trevliga restaurang. Här får du en rustik miljö i två våningar. Ena våningen är en källare med tegelvalv och den andra ligger i gatuplanet. Rätterna är genomgående från Bosnien Hercegovina och priserna får ingen att höja på ögonbrynen. Från restaurangen är det bara några minuters promenad till den gamla bron över floden Drina som gjordes känd av Ivo Andric. Storvisiren Mehmed Paša Sokolović var från trakten och gav det ottomanska rikets mest kände arkitekt – Sinan – i uppdrag att bygga bron på 1500-talet. Den skadades i världskrigen och var platsen för strider på 1990-talet. Nu är den skyddad av UNESCO sedan 2007. Åt andra hållet längs samma väg kommer du till turistområdet Andricgrad som ligger på en udde i Drina.

Restaurangen hyr även ut rum/lägenheter.

Etnorestaurangen Kruna
Kralja Petra I 13
73240 Višegrad
Bosnien Hercegovina
Tele: +387-(0)58-620352
Mobil: +387-(0)65-626561
E-post: bsrpko@teol.net
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.

Etnorestaurangen Kruna i Visegrad, Bosnien Hercegovina.