Amra, Tbilisi, Georgien

Vill du prova på kvalitativ Abchazisk mat i en trevlig miljö lite i utkanten av Tbilisi är Amra ett bra alternativ. Du hittar restaurangen i den ände av den långa gatan Vazha Pashuelas Gamziri som möter vägen Sandro Eulis Kucha. År 2016 var den korsningen i oreda eftersom man bygger en tunnelbanestation. Amra ligger på andra våningen ovanför ett köpcenter och bredvid en biltvätt. Det blir åt höger och diagonalt över Kucha om du kommer längs Gamziri. Du ser restaurangen lätt eftersom den har en stor terass och distinkta solskydd. Terassen är delvis inredd som ett mellanting mellan en bar och ett café med designade lastpallar som underlag för mjuka kuddar. Det trådlösa nätverket får du använda gratis men lita inte på att det fungerar bra. Desto bättre fungerar servicen här. Lättast får du om du kan ryska eller georgiska, men det går även att ta sig fram på engelska. Kocken Qetevan Khvistani har lyckats skapa en fin abkchasisk oas i Tbilisi. Den vill visa abchazisk kultur och återuppliva framgången som var med restaurang Amra i staden Suchumi.

Amra
7 Sandro Euli Kucha Street
Tbilisi, Georgien
Tele: +995-(0)568-393430, -(0)790-909509
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.