Birrificio Lambrate, Milano, Italien.

Birrificio Lambrate, Milano, Italien.

Italien är mer känt för kvalitativt vin än för bra öl men nu har det börjat dyka upp små bryggeriet och bryggpubar. I Milano ser man inte mycket av småbryggerier och det kan vara ett skäl till att bryggpuben Lambrate blivit populär. Bästa tecknet på att du är i närheten av puben är att gatan utanför ser ut att ha en gatufest. Det är lite lagom stökigt och charmigt. Vill du sälla dig till folket utanför kommer du att få ölen serverad i en plastmugg och annars får du ett glas. Puben har ungefär ett tiotal egenbrygda öler att välja bland och kan vara en trevlig kontrast till stadens alla stora fina hus. De har även ett kök om du skulle bli hungrig.

Microbryggeriet ligger nära tågstationen Milano Lambrate och ett kvarter från den lilla parken Piazza Pietro Gobetti. Det har även en pub på annan plats i staden.

Birrificio Lambrate
Via Adelchi 5
20131 Milano
Italien
Tele: +39-(0)2-70638678 (bryggpuben), -(0)2-70606746 (kontor)
Pubens sida hos Facebook finns HÄR.

Bryggpuben Birrificio Lambrate, Milano.