Pansion Stari Grad, Sarajevo, Bosnien och Hercegovina.

Ungefär där taxibilarna står bakom spårvangshållplatsen närmast Sebiljen (brunnen på duvtorget) i Baščaršija ligger det charmiga lilla hotellet Stari Grad. Pensionatets entré finns på Ulica Bjelina Cikma br. 4 och den är några få meter från boendets postadress på gatan Sagrdžije. Men de tydliga skyltarna gör att ingen går vilse från den korsningen. De tio rummen här är små men bekväma och välskötta. Någon hiss finns inte men trappan är inte särskilt lång. Längs trappan finns en del fint att titta på och nära dess botten ligger tvättstugan som nästan alltid är igång. För att komma till receptionen måste man klättra uppför en trappa. Den slutar i en liten uteplats som ibland används för frukostservering. Vid receptionen serveras frukosten. Det finns väl fungerande trådlöst internet i hela hotellet. Pensionatet passar bäst för resenärer som är här för att titta på Sarajevo och stadens omgivning.

Följer du spårvagnen en kort bit från hotellet tills du är bakom katedralen och svänger höger där hamnar du nära restaurangen Apetit. Skulle du i stället gå uppför backen vid pensionatet är du på rätt väg om du skall till Kibe Mahala.

Det är vanligt att det här pensionatet blandas ihop med Hotel Old Town, eftersom Stari Grad betyder gamla staden.

Ägaren till Pansion Stari Grad driver även närbelägna Pansion Vijecnica.

Pansion Stari Grad
Sagrdžije 29a (Bijelina cikma 4)
7100 Sarajevo
Bosnien Hercegovina
Tele: +387-(0)33-239898, -533433
Mobil: +387-(0)61-926789
E-post: pansion_starigrad@hotmail.com, rezervacije@sgpansion.co.ba
Pensionatets Facebooksida finns HÄR.