Restaurant Simoni, Shirokë, Shkodre, Albanien.

Sydväst om staden Shkodra i norra Albanien finns ett litet samhälle som heter Shirokë (kallas Shiroka på engelska). Det ligger vackert vid Skadarsjön och här finns flera trevliga restauranger. De har alla snabb service och är normalt specialicerade på forellen som finns i den ganska grunda sjön. Men de brukar även ha pizzor och annat. Genom samhället och längs vattnet löper vägen SH24 som i nordväst leder till en återvändsgränd och söderut knyter an till bron in till Shkodra och väg SH1 eller blir E851 till Montenegro. Läget är alltså bra för att äta lite på en trevlig plats längs vägen mellan Albanien och Montenegro. Restaurang Simoni är i två våningar och ligger på inlandssidan av SH24. Du känner lätt igen huset för det växer ett träd genom balkongen. När du njutit klart av maten kan du njuta vidare när du får notan för priserna är inget som skrämmer iväg en skandinav.

Medan du ändå är här kan du se om du hittar den starkt utrotningshotade albansk gölgrodan för de gömmer sig gärna vid sjön. Sjön är också ett stort fågelreservat med 270 arter och en av dem är den ovanliga europeiska pelikanen.

Simoni
SH24, Shirokë
Shkodër, Albanien
Tele: +355-(0)69-2341906