El Establo Hotel, Monteverde, Costa Rica.

Att det här är ett stort hotell syns knappt från vägen eftersom det har sina huskroppar utspridda i ett skogsparti som också är en slänt uppåt. Det är så pass stort att de har en buss som gratis åker mellan de olika delarna av hotellet. Här får du ett stort och bekvämt rum med bedårande utsikt över Monteverde och skogarna runtomkring. Frukosten är en fin buffé som serveras i den lägst belägna restaurangen av de två som finns på området. Ibland skiftar det om den nedre eller övre restaurangen är tillgänglig för att få en middag eller lunch. Trådlöst internet finns i restaurangerna, receptionen och vid ena simbassängen. Vid den bassängen finns även ett gym. Oftast fungerar uppkopplingen dåligt på alla dessa ställen men det händer att man har tur. Vill du spela basket, tennis eller fotboll har du banor för det på området. Runt hotellet finns stigar och skogen. Här kan du få vad som helst förutom budgetboende.

Granne med det här hotellet har du Los Pinos och rakt över gatan finner du Hotel Montana. Det är ett par kilometer åt ena hållet till Morphos och Tree House och lite kortare åt andra hållet till Barnens eviga regnskog och restaurangen Tramonti.

El Establo Hotel
Diagonal to Escuela Rafael Arguedas
Monteverde 549-2050
Puntarenas
Costa Rica
Tele: +506-(0)26455110, -26455229
Fax: +506-26455041
E-post: info@elestablo.com, establo@racsa.co.cr
Hotellets Facebooksida finns HÄR.

El Establo har även en postadress som är: P.O Box 549-2050, San Pedro, Costa Rica.