Za Popen’t Pivoteka, Ljubljana, Slovenien.

Skulle du vara i Ljubljana och tycka att alla nya små kvalitetsbryggeriers produkter i barerna inte räcker kan Alenka Golar hjälpa dig i sin butik Za Popen’t. När du gått igenom hennes utbud har världen snurrat något varv men först ska du hitta till butiken. Det gör du genom att följa gågatan från marknaden, förbi stadshuset och lite till. Där hittar du, på det som då blir vänster  sida av gatan, en skylt som pekar in i en smal gång och inne i den finns detta ölmecka. Alenka har flera slovenska småbryggeriers produkter och många utländska. En av de utländska ölerna hon har på hylla kommer från ett bryggeri som hennes slovenske bror driver i Österrike. Bevog heter det och många känner igen det på de konstnärliga etiketterna och att de har namn som skall vara skandinaviskt inspirerade. Öl tycks vara ett stort intresse i familjen. Besök henne så får du se.

Butiken är även involverad i Ljubljanas ölfestival, Pivofestovanje, som är i andra halvan av september.

Za Popen’t Pivoteka
Stari trg 5
1000 Ljubljana
Slovenien
Tele: +386-(0)51-266063, -(0)1-2565916
Butikens sida hos Facebook finna HÄR.