Palmares, Camaguay, Kuba

Företagsgruppen Palmares driver två restauranger. Den ena heter La Campana de Toledo och den andra El Parador de los Tres Reyes Tavern. De ligger nära varandra vid ett torg.

Torget San Juan de Dios är ett nationalmonument från när staden Camagüay hette Santa María del Puerto del Príncipe (16-1800 tal). Och restaurangen La Campana de Toledo var en gång notarien Juan de Alcántara y González hem och dess arkitektur och inredning är ett exempel på en välmående trakt. Menyn sägs komma av att det här området fått influenser av indisk, spansk och afrikansk mat. Det är en spännande blandning. Specialiteten är en gryta (Boliche Mechado på spanska och Stuffed pot roast på engelska).

El Parador de los Tres Reyse Tavern har specialicerat sig på grillkorv och öl på fat. Tavernan ligger i ett hus som är typiskt för den stil som rådde i Camagüay på 1700-talet.

Palmares
Plaza de San Juan de Dios #16
Camaguay, Kuba
Tele: +53-(0)32-286812