The Mangrove Cave Restaurant, Balapitiya, Sri Lanka.

The Mangrove Cave Restaurant, Balapitiya, Sri Lanka.

Det här är en restaurang som fått några svårbegripligt bra recensioner på internet. Eller så har någon haft tur. A la carte-maten serveras i små och ofta aningen misshandlade portioner men buffén ser bra ut. Råvarorna är förvånandsvärt enkla och de har behandlats på ett sätt som gör att de var bättre innan behandlingen. Du kan också få överraskningar som att bröd rostats trots att menyn inte ger intrycket att så skall ske. Äter du här gör du alltså säkrast i att komma under den tid då buffén serveras, välja något mycket enkelt eller att bara dricka här. De färska juicerna är goda. En försvårande omständighet är att matställena över gatan har rykte om sig att vara sämre än Mangrove Cave. Interiören är dock vacker och de bilder som visas av hotellverksamheten ser bra ut. Bassängen bakom restaurangen och hotellet är inbjudande och deras safariturer i området Madu Ganga är bra. Det kanske räcker med en safaritur och en färskpressad juice innan du åker vidare?

The Mangrove Cave Restaurant
No 183/A, Galle Road, Balapitiya
Sri Lanka, 80550
Mobil: +94-(0)776-093570, -(0)772-829865
Tele: +94-(0)91-2256740
E-post: mangrovecave@sltnet.lk, indulap1@gmail.com