Diving Center Amfora, Ohrid, Makedonien.

Ohrid är en fin sjö och ett trevligt område att besöka. Här finns bara ett dykcenter och det ligger vid något som kallas en marinarkeologisk park. Dykentret startades av Milutin Sekuloski och drivs nu av hans son Jovan. Parken består av en utställning där man byggt upp den sortens stylthus som fanns här en gång i tiden och en del av dykningen blir därför under husen mellan styltorna. Ljuset där nere blir magiskt. Amfora ordnar kurser och utflykter till olika delar av sjön men håller sig oftast nära centret. Här är det mycket lätt att dyka men man ser oftast bara några få fiskar. I gengäld finns det fortfarande amforor och rester från gamla bosättningar på botten. Eftersom Ohridsjön är flera hundra meter djup sker de flesta dyken innan de stora djupen kommer.

Lägg märke till att dykcentret finns på Ulica Kamp Ine som ligger mellan byarna Pestani och Trpbjca. Adressen nedan är affärsverksamhetens postadress.

Diving Center Amfora
Lazo Trposki No.35a
6000 Ohrid, Makedonien
E-post: sekuloski@yahoo.com
Mobil: +389-(0)70-700865 (Milutin), -(0)71-359810 (Jovan)
Amforas sida hos Facebook finns HÄR.