Mawamba Lodge, Tortuguero, Costa Rica.

Många som besöker Costa Rica hamnar några dagar i Nationalparken Tortuguero i nordvästra landsänden. Här bor du i en regnskog som varit skövlad men som sedan fått växa upp igen. Den ligger precis intill det Karibiska havet. Det finns allt från Potoo-fåglar i träden till Tapierer i snåren så det är bara att hålla ögonen öppna och kameran beredd. Mawamba har också en egen liten fjärilsuppfödning som är lätt att missa. En besvärlig sak med att bo här att om du tycker om att fotografera djur och natur måste du hela tiden måste ha kameran med dig för det dyker alltid upp något för den vaksamme. Tycker du i stället att det är bättre att ligga och skvalpa i simbassängen går det lika bra. Gott om mat kommer du att få vid de enorma och mycket inbjudande bufféerna där kockarna står på rad. Möjligtvis gör måltiderna att du flyter bättre.

En lite tråkig sak här är att det finns två olika stränder men det fungerar dåligt att bada vid båda. På den karibiska sidan är det för vilt och på andra sidan riskerar du att bli uppäten. Här händer det ofta något och du blir alltid väl omhändertagen. Lyckas du ha långtråkigt här är det dig själv det är fel på. Men då kan du gå den korta sträckan in till byn och där finns det säkert någon ryggsäcksturist eller lokalförmåga att röja loss med.

Rummen hos Mawamba Lodge är enkla bungalows i trä som sitter ihop i rad. Mellan dem finns täckta gångar. Trådlöst internet finns vid receptionen och vid restaurangen. Det fungerar oftast bra och räcker ibland ända fram till rummen.

Mawamba Lodge
Tortuguero
Costa Rica
Tele: +506-(0)27098181, 22938181
Fax: +506-(0)27098080, +506-(0)2239 7657
Email: info@grupomawamba.com
Lodgens Facebooksida finns HÄR.