Croatia Divers, Vela Luka, Korcula, Kroatien.

När du är på den Kroatiska ön Korcula i den södra delen av den dalmatiska övärlden och vill dyka är det här det enda seriösa dykcentret. Det ligger i en liten stad som heter Vela Luka och som är på andra sidan ön jämfört med huvudstaden Korcula. Det drivs av holländarna Bobby och Marjolein och är ett livligt ställe med bra ordning. Dykplatserna nära centret är enkla och passar bäst för ganska nya dykare. Dykcentret har ofta många praktikanter som är där för att arbeta sig till ett billigt Divemaster- eller Instruktörscertifikat. Det leder till att det kan vara svårt att komma hit som erfaren dykare eftersom du lätt hamnar i en grupp med glada nybörjare. Men om du bara har 50-100 dyk bakom dig är det ett rätt trevligt ställe att öva på. Och du kan vara ganska säker på att någon vill ut och dyka med dig och att det finns många språk att konversera på. I vattnet finns gott om bläckfiskar och en del annan fisk. Här skall du förvänta dig naturdyk trots att Vela Luka är en hamnstad som skulle kunna ha några vrak i det långa inloppet. Hit kan du också komma om du vill bli en av internerna som arbetar sig till en högre certifiering. Centret arbetar bara med den amerikanska dykorganisationen PADI och inom den har centret en hög ranking. De säljer även utflykter till Sharm El Sheikh i Egypten.

Croatia Divers
Obala 1 Br 42
20270 Vela Luka, Korcula
Kroatien
Tele: (April until 31 October) +385-(0)20-813508, -(0)20-812066 (dykcentret)
Mobile: +385-(0)91-2567803 (Bobby), -(0)91-2567804
E-post: info@croatiadivers.com
Företagets sida på Facebook finns HÄR.
Skype: croatiadivers

Dykutflykterna hittar ni under Diving Safaris.
E-post till utflykterna: info@divingsafaris.com