Şıra Hotel, Uçhisar, Turkiet

I Kappadokien i Turkiet finns flera fina och trevliga små hotell. Många av dem är mer eller mindre ingrävda i bergen. Ett välskött sådant är Şıra med sina 12 trevliga rum med välvda tak. 6 av dessa rum har byggts i grottor. Hotellet skapades på 2000-talet av familjerna Ozkiran och Yankı. Här är det bara några steg in till byn Uçhisar som är Kappadokiens centralort. Den ligger vid en känd klippa som är högst i regionen och som har samma namn som staden.  Hotellets restaurang har en trevlig balkong där man kan titta på den spektakulära miljön samtidigt som man äter sin måltid. Hotellet anstränger sig för att leverera bra mat. Trådlöst internet finns men signalen har svårt att ta sig in i de grottliknande rummen. Hotellet är lätt att trivas i och personalen gör mycket därtill. Mitt över gatan har du en stor och bra vinbutik som kanske intresserar med sina föreläsningar. Det kanske är därför som hotellet även profilerar sig som ett “vinhus”.

Närmsta flygplatserna är lilla Nevşehir (30 km bort) och den större Kayseri (80 km bort).

Şıra Hotel
Tekelli Mh. Göreme Cd. No: 87
Uçhisar, Tekelli
50240 Turkiet
Tele: +90-(0)384-219 3037
Fax: +90-(0)384-219 3038
E-post: info@hotelsira.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.