Forschungsbräuerei München, Tyskland.

Forschungsbräuerei betyder forskningsbryggeri och det ger en bra vink om hur pass experimentell och bra ölen på det här bryggeriet är. Och eftersom ingen kan driva en bryggpub som denna utan att anstränga sig för att servera bra och god mat finns det även sådan här. I lokalen märks det att stället är populärt för det är inte helt lätt att hitta till själva bryggeriet, som ligger invid en genomfartsväg, men ändå fylls det av besökare som gärna blir kvar i många timmar. Lite hjälps nog stället av att det fått bra omnämnanden på hemsidor som utvärderar öl. Och det kanske också får draghjälp av att företaget som driver det har det vackra namnet Silbernagl Gastronomie KG. Bryggeriet har två försäljningsställen. Ett av dem är vid “Viktualienmarkt”, grönsaksmarknaden nära Marienplatz, och det andra i sydöstra delen av staden. Är du i München kan det vara en trevlig omväxling mot stadens centrala delar att åka ut till bryggeriet och ägna en afton åt forskningsdrickande och -ätande. Eller så bedriver du din forskning vid Viktualienmarkt.

Fram till någon gång mellan 2015 och 2018 hade det här bryggeriet en marknadskrog på Frauenstrasse 10 men den är nu stängd.

Puben:
Bräustüberl der Forschungsbrauerei
Unterhachinger Straße 78
81737 München
Tele: -49-(0)89-6701169, -23077223
E-post: info@forschungsbrauerei.de