Agricola Stirbey SRL, Dragașani, Rumänien.

Den rumänska adelsfamiljen Stirbey har en 20 hektar stor vingård i utkanten av det lilla samhället Dragașani som ligger mycket vackert och som är väl värd ett besök. Familjen har ägt vingårdar här sedan 1700-talet. Ett besök hos Stirbey blir som bäst om en vinprovning kombineras med en måltid och en visning av gården. Den tyske vinmakaren, Oliver, är nämligen mycket intressant att lyssna på och hans fru Raluca kan konsten att trolla fram en underbar måltid baserad på lokala produkter och traditioner. Till det kommer att utsikten över floden Old och vinlandskapet är underbar. Priset är dock aningen aggressivt och det som kanske kan vara lite knepigt är att hitta hit. Du måste åka norrut genom den lilla staden Dragasani och över floden. Där börjar en väg till höger och den leder upp förbi flera vingårdar. Vid varje gård kommer du nog att fundera över om du är framme men svaret är nej ända till slutet av vägen. Där har Prins Stirbey sin vingård.

Vingårdens basutbud består av 8 olika viner och de använder främst inhemska druvor som Negru de Dragasani (Dragasanis svarta). Provningar består ofta av Sauvignon Blanc, Rosé och Merlot med tillägg av andra mindre kända viner.

Nuvarande ägarinna är baronessan Illeana Kripp-Costinescu. Hon är barnbarn till Princessan Maria Stirbey och anfadern är Prins Barbu Stirbey (1796-1869).

Agricola Stirbey SRL
Strada Dealul Olt
Dragasani
Rumänien
Mobil: +40-(0)751-252272 (Raluca), -(0)740-430078 (Oliver)
Fax: +40-(0)31-8176461
E-post: raluca.bauer@stirbey.com, oliver.bauer@stirbey.com

Bukarestkontorets adress är:
Strada Al. Donici 36 Ap. 8.
RO 020479 Bukarest
Rumänien
E-post: office@stirbey.com