Gasthaus Zimmereben, Mayrhofen, Österrike.

Mitt i centrala Mayrhofen finns Penkenbahns liftstation och om du följer den uppåt kommer du på 850 meters höjd att vara på samma nivå som det trevliga utflyktsmålet Zimmereben. Eftersom det inte finns någon station där mitt uppe i luften måste du i stället för skidliften använda stigen som börjar på andra sidan floden Ziller. Den stigen kommer att få igång blodcirkulation och andning så att du uppskattar utflyktsmålet lite extra mycket. Det finns flera stigar upp varav två är gångstigar och tre klätterstigar. Väl uppe passerar du först ett hjorthägn och har sedan en vidunderlig utsikt över Mayrhofen. Här kan du sitta på balkongen och fundera över hur du skall ta dig upp på Ahorns topp som ligger snett framför dig medan du läppjar på en Zillertaler Weissbier eller något annat. Mat finns också och en salladsbar så det är lätt att sitta kvar här länge och bara njuta av tillvaron. Skulle det vara kallt ute är inte ens det ett problem för då går du bara till rummen med stora glasrutor mot dalen. Nog för att det tar på krafterna att gå hit upp men det är det värt. Hansjörg Geisler och hans personal har gjort det här bra.

Gasthaus Zimmereben
Waldfeldweg 646
A-6290 Mayrhofen
Österrike
Tele: +43-(0)664-3806203
Zimmerebens sida hos Facebook finns HÄR.
Zimmerebens kanal på Youtube finns HÄR.