Yachana Lodge, Ecuador.

Det tar cirka 6 timmar att åka buss från Quito på höglandet i Ecuador till Yachanda Lodge i amazonas djungel. Här bor man i bungalows med myggnät för fönstren, hängmatta på balkongen och toaletter som klarar något så ovanligt som att toalettpapper spolas ned. Vattnet här går att dricka direkt från kran och anläggningen har system som återanvänder mycket av det som används. Självklart är schampo, tvål och liknande produkter varianter som inte skadar naturen. Lodgen fungerar även som en restaurang- och hotellskola för ungdomar från fattiga familjer i närområdet. Vinsten från ditt boende går en stiftelse som har flera utbildnings- och återvinningsinitativ. Alla möbler och plankor i bungalowhusen kommer från egen produktion. Trådlöst internet finns överallt i lodgen.

Yachana betyder “skola” eller “utbildning” och anledningen till att man kan bo här är för att ungdomar från trakten skall få en bra chans till utbildning. Hela personalen har fått sin utbildning genom Yachanas utbildningsorganisation. Utöver det är lodgen vackert belägen på en kulle ovanför Napo-floden. Boendet är omgivet av en regnskog som tidigare var en bondgård för kaffe och koka. I den får du gott om visningar och förklaringar om du bor här. Skogen köptes 1986 från bondgården. Ursprungligen drevs den med bidrag från USA men dessa sinade vid krisen 2008 och nu är det lodgen som finansierar resten. Här kan du bo vackert med trevlig personal och hjälpa fattiga familjer.

Yachana Lodge
Amazonas
Ecuador
Tele: +593-(0)2-2523777
E-post: sales@yachana.com
Lodgens sida hos Facebook finns HÄR.

Vill du donera pengar till Yachanas verksamhet för unga i Amazonas går det bra HÄR.