Restorant Shën Gjergji, Korça, Albanien.

Restorant Shën Gjergji, Korça, Albanien.

Om du befinner dig i Korça i södra Albanien och vill äta traditionell mat där restaurangen anstränger sig för att visa vad trakten har att bjuda på är Shën Gjergji ett bra alternativ. Restaurangen ligger i slutet av den korta gågata som har sin andra ände vid stadens katedral. På svenska betyder Shën Gjergji “Sankt George” och det syftar på en stor kyrka som låg på samma plats som restaurangen nu finns på. Den kyrkan revs under den period då Albanien ansträngde sig för att vara ateistiskt. Nu drivs restaurangen av en kyrka och de använder andra våningen av restaurangens innomhusdel till undervisning för mindre bemedlade barn. Det finns också gott om platser utomhus. Mycket av det som serveras är gjort i restaurangens kök eller köpt i grannskapet. Ett exempel är att restaurangen har sitt eget vin. Det här är ett trevligt ställe för den som vill äta gott i fin och någorlunda historisk miljö.

Shën Gjergji (St George)
Blv. Shën Gjergji
Korça, Albanien
Tele: +355-(0)822-44384
Mobil: +355-(0)68-2063900