Ringlande ringmurar i Sibiu

Alla som varit med till Sibiu talar lyriskt om hur vacker staden är. Det gör även rumänerna själva och förstås även de som inte rest med oss. Här är medeltiden alltid nära. Ok, kanske inte riktigt lika nära som i Sighisoara, men tillräckligt för att det skall kunna insupas i stora njutningsfulla doser. Det skjuder av liv i Sibiu! År 2007 var staden Europas kulturhuvudstad och till det fick den ett rejält ansiktslyft som nu drar till sig lyriska resenärer. En favorit är alla caféer, barer och uteserveringar på Piata Mic, Lilla Torget.Tidigare retade denna tyskinfluerade stad invaderande turkar med att vara omgiven av 4-5 ringmurar och någon vallgrav. Delar av dessa murar finns kvar och det går numera vägar i åtminstonde en av de gamla vallgravarna. Fast det tar inte slut med det! Teater, musik, bad i varma källor, skidåkning, bergspromenader och vinodlingar – allt finns att uppleva på ett bekvämt avstånd. Den som inte varit här borde ta nästa transportmedel ner innan alla upptäckt Sibiu. Ta det som en vänskaplig order!

Den som vill läsa mer om Sibiu kan göra det HÄR.