Riverside Guest House, Koman, Albanien

I den vackra Koman-dammen i nordöstra Albanien finns några ställen man kan övernatta på. Det här går både under namnet Riverside Guest House och Eagle’s Land. Mittemot har du berget Maja Querretit. För att komma hit måste du åka båt i ett par timmar men när du når fram får du en fin träbyggnad med enkla fräscha rum ovanpå en stor terass som fungerar som restaurang och bar. Huset ligger vackert ut mot floden och serverar bra mat men som du kan behöva beställa i förväg. Bergen runtomkring är branta, dramatiska och rogivande fina. Boendet är som ett enklare vandrarhem med delad dusch och toalett. Trådlöst internet är det si och så med och även andra nöjen än att prata och titta på vattnet nedanför. Det är ett ställe du kommer till för att vila, titta på naturen och för att äta god albansk mat.

Smidiga ställen att bo på innan du kommer hit är Tradita Geg & Tosk och Hotel Rozafa. Då blir det lättare att passa tiderna för färjan över dammen till Riverside Guesthouse.

Riverside Guest House
Lumi i Shales, Koman
Shkoder, Albanien
Tele: +355-(0)69-953 3916, -(67)-6516456, -(0)68-4347665
E-post: Riverside09@gmail.com, eaglesland09@gmail.com
Gästgiveriets Facebook-sida finns HÄR.