Ponkj Bar, Milano, Italien.

Det här är ett ställe du bör besöka för minst en måltid men ett glas med någon form av dricka går också bra. Du hittar lilla Ponkj Bar i hörnet mellan Via Cicco Simonetta och Via Marco D’Oggino i Milanos äldre kvarter. Närmsta tunnelbanestation är Genoa Ariberto. Baren fungerar under dagtid som en välbesökt och charmig restaurang. Här gnuggar du nästan axel mot din bordsgranne medan personalen ivrigt försöker hjälpa dig. Kan du ingen italienska går det i värsta fall att peka på vad du vill äta för rätterna av de är lika synliga som om det här skulle vara en turkisk meze-restaurang. Särskilt mycket bar är det egentligen inte här men det kan bli för det finns en bardisk och ett ganska bra utbud av vin, öl och andra drycker. Vad gäller ölen har de en förkärlek för att köpa från bryggeriet BSA (bryggeriet finns även här på Facebook). När du lämnar Ponj Bar är du förmodligen mätt och full av historier om hur charmigt stället är samt hur ivrigt den skäggige ägaren arbetar för att allt skall bli bra. Prova så får du se.

Ponkj Bar
Via Marco D’Oggino 5
20123 Milano
Italien
Barens sida hos Facebook finns HÄR.