Villa Petrolea, Baku, Azerbajdzjan

Ett välkomnande och intressant ställe att besöka i Baku är huset som familjen Nobel drev sin oljeverksamhet från. Det sköts numera av Baku Nobel Heritage Fund och det fungerar bra. Här har man samlat in saker som hör till familjen med fokus på dem som arbetade med olja. Huset används nu för sammankomster och officiella bjudningar samtidigt som det har en museal och informativ funktion. Den trevligt energiske Dr. Togrul A Bagirov leder verksamheten och han berättar gärna historier, visar runt på ett informativt sätt och är hur angenäm som helst. Villa Petrolea blir intressantare för varje år och smidigast är om du ringer hit innan du kommer.

Villa Petrolea
Nobel Avenue 57/2
AZ1025 Baku
Azerbajdzjan
Tele: +994-(0)12-4244020, -4244021
Fax: +994-(0)12-4244023
E-post: info@bakunobel.org