Liberty Ellis Foundation, New York City, USA

Öarna Ellis Island och den där Frihetsgudinnan står i New York sköts av en stiftelse som har en hel del intressant för sig för den som vill släktforska i USA. Här har man nämligen byggt upp ett rejält och sökbart arkiv som finns på adressen nedan och som skall bli lite extra medgörligt om man använder koden 100317. Arkivet består av över 50 miljoner noteringar så förvänta dig inte att gå igenom allt.

Besöker du öarna kommer du att hos Frihetsgudinnan hitta en stor staty, några cafeer, lite souvenierer och några utställningar. På Ellis Island har du restauranger, ett stort museum och möjligheterna till släktforskning. Räkna med att det tar längre tid på Ellis Island och se till att du inte missar sista båten tillbaka till New York. Lägg märke till att vissa båtar går till närbelägna New Jersey.

Liberty Ellis Foundation
17 Battery Place, Suite 210
New York, New York 10004
USA
Tele: +1-(0)212-5614500
Organisationens Facebooksida finns HÄR.