Hotel Le Paradisier, Ifaty, Madagaskar.

Vägen till Le Paradisier är en av Madagaskars sämsta och därför känns hotellet som en välkommen oas när man väl är framme. Härifrån är det nära till stranden och det privata reservat med baobabträd och spindelsköldpaddor. Restaurang och reception ligger i samma byggnad och den vetter ut mot havet. I fjärran syns ett av världens största barriärrev. Stranden nedanför används främst av allt mindre framgångsrika fiskare och ivriga försäljare. Vill man simma utan att jagas av försäljare har Le Paradisier en bassäng som byggts så att den verkar vara en del av havet men ligger på säkert avstånd från försäljarna. I receptionen finns en förvånandsvärt stark uppkoppling till internet och till och med en lånedator. Alla rummen är bungalows i två våningar. Badrummet ligger på nedre våningen och den smala trappan till det övre sovrummet saknar räcke. En del rum har bara ett övre sovrum men många har även en säng på samma våning som badrummet. Det gör rummen fina men olämpliga för barn, synskadade och personer som har svårt att gå i trappor. Husen har få eluttag och skälet sägs vara att de italienska turisternas medhavda espressomaskiner annars överbelastar elsystemet. På aftonen är det vanligt att se eremitkrabbor springa över de ganska långa gångarna som leder till rummen. Hotellet har ett samarbete med ett dykcenter för den som vill se korallrevet från under vattenytan.

Le Paradisier B.P
490 Toliara
601 Madagaskar
Tele: +261-(0)32-0766009, -(0)32-9493573
E-post: paradisier@paradisier.net
Hotellets Facebooksida finns HÄR.