Pensiunea Anca, Desesti, Maramures, Rumänien.

Ett mycket vackert, bekvämt och trevligt boende i byn Desești i Maramures är Pensiunea Anca. Här händer det saker mest hela tiden och du blir väl omhändertagen av den gladlynta familjen Bozai. Mamma Irina och pappa Vasile är så gott som alltid här. Det är även dottern Anca och när skolan inte krockar får du träffa hennes alerta dotter. Rummen är rena och fina och flera av dem har egen dusch. Mycket av det syns i filmen på pensionatets hemsida. Det finns även en längre film om Pensiunea Anca som kanske intresserar någon. Men här bor du inte bara i ett bra pensionat. Det är även en fiskfarm och en central för diverse bär- och svampprodukter. I Maramureș är Desești känt för sådant och här har du hamnat mitt i den verksamheten. Väg nummer 18 mellan Sighet Marmatiei och Baia Mare är ganska hårt trafikerad och går precis utanför porten men det märker man knappt alls. Här är mer som en oas och i den finns ett trådlöst nätverk som inte räcker överallt. Det är lätt att härifrån vandra längs den nedlagda järnvägen och till byns UNESCO-skyddade träkyrka eller ge sig ut på cykelturer med Pensiunea Anca som bas.

Några hundra meter närmare träkyrkan och på andra sidan väg 18 hittar du Pensiunea Irina.

Pensiunea Anca
Irina si Vasile Bozai
Desești nr. 286
Maramureș
Rumänien
Tel: +40-(0)0262-372635
Mobil: +40-(0)724-468182, -(0)726-396417
Pensionatets sida hos Facebook finns HÄR.