Vingården Tomic, Jelsa, Kroatien.

Det finns flera trevliga vingårdar på ön Hvar och en av dem håller till i den lilla staden Jelsa. Tomic heter vingården och när du besöker den kan det först ta en liten stund innan du hittar rätt men sedan kommer du nog att uppskatta att du kom hit för lokalerna är vackra, personalen trevlig och vinerna goda. Vid provningar får du även lite att äta om du inte beställt en hel middag, vilket också går. Vad gäller provningar med eller utan mat är det bra att veta att de bör beställas i förväg för att allt skall bli bra. Vinerna håller sig i klassen Vrhunsko som är högsta kvalitetsnivån för kroatiska viner. Tomic´är så pass trevligt att man bör komma hit om man är på vin-sidan av ön Hvar. Odlingsområdet bredvid staden är trots allt UNESCO-skyddat och har varit i bruk sedan många hundra år före Kristi födelse.

Jelsa är också en bra utgångspunkt för vandringar till t.ex Humac eller andra vingårdar.

Tomic´
21465 Jelsa, Island Hvar – Croatia
Tele: +385-(0)21-768160
Mobil: +385-(0)91-7630988 (Sebastijan)
E–post: bastijana@gmail.com