Darko, Žena glava, Kroatien

Obitelj Mladineo betyder “familjen Mladineo” och eftersom samhället Žena glava på vin-ön Vis är litet vet alla vem som är Darko. Han har en underbar liten restaurangverksamhet här på höglandet som normalt öppnar när någon ringt och sagt att de är på väg till honom. Att skicka ett sms kan vara en bra idé för hans engelska är inte den bästa, men tyska kan fungera. Vill du ha en trevlig och familjär restaurangupplevelse är alltså det här rätt ställe att besöka. Du sitter helt enkelt hemma hos Darko och äter av saker som familjen trollat ihop. Portionerna brukar vara större än vad du klarar av och de har egen tillverkning av lite allt möjligt. Hans lilla marknadsföringsfolder nämner frukt, grönsaker, oliver, olivolja, eget vin (av Vugava och Plavac-druvor), kryddad sprit, likör, prosecco och bröd, samt Darkos välkomnande leende. Allt gjort utan bekämpningsmedel. Det han inte har köper han helst från närområdet. Räkna med att bli kvar här länge och att man ibland har turen att få köpa med sig saker Darko producerat. Han är en energisk och roande herre. På internet finns det minst en film från ett besök hos honom.

Vill du besöka de grottor på Vis som Tito styrde Kroatien från ligger de ovanför Žena glava. På en dag kan du lätt gå från städerna Vis eller Komiza till Žena glava, äta hos Darko och fortsätta till någon av städerna.

Darko
Obitelj Mladineo
Žena glava
21483 Otok Vis, Kroatien
Tele: +385-(0)21-715034
Mob: +385-(0)91-5239184
En Facebooksida för Darko finns HÄR.