Blue Planet Diving, Dubrovnik, Kroatien.

I Dubrovnik finns några få dykcenter och det som förmodligen marknadsförs sig mest är Blue Planet som håller till i lokaler som är vid stranden i Hotel Dubrovnik Palace i Lapad-området. En viss Instruktör vid namn Anto Vukovic driver centret och han tittar till det lite då och då. Att dyka med Blue Planet innebär ofta att de hämtar dig vid ditt hotell och att ni sedan dyker i närheten av Dubrovnik Palace. Stället är bäst för ganska nyblivna dykare förutom för ett vrak som ligger djupt men nära dykcentret. Flera av dykplatserna är vackra genomgångar genom karstformationer. Många är otroligt vackra och sådana att man kommer ihåg dem länge. Blue Planet arbetar med det amerikanska företaget PADI och är, som det mesta i Dubrovnik, ett kostsamt alternativ till exempelvis Croatia Divers i Vela Luka på Korcula eller Amfora i Ohrid. Även här får du bra service och dyker med utrustning som hålls i bra skick. Du kan helt enkelt se fram emot några enkla och ibland vackra dyk med bra utrustning. Ett bra alternativ till Blue Planet är Abyss på stranden i Hotell President. Från gamla staden kommer du till Blue Planet med buss och sedan måste du ta hissen ned till stranden.

Ett av dykcentrets tidigare utflyktsledare är konstnären Maro Motrovic. Har du tur kan du få träffa honom, annars är det bra att fråga om centret kan förmå honom att dyka med dig. Han syns även på Facebook.

Diving center Blue Planet
Hotel Dubrovnik Palace
Masarykov put 20
Dubrovnik 20 000, Kroatien
Mobil: +385-(0)91-8990973 (Anto Vukovic)
E-post: info@blueplanet-diving.com, anto@blueplanet-diving.com
Skype: blue.planet.dubrovnik
Företagets facebooksida finns HÄR.