Sandro Kallio, Helsingfors, Finland

Det här är en restaurang som har marockansk inriktning och som efter att den renoverades blivit mycket populär. Tidigare var Sandros Hörna ett billigt och enkelt ställe. Priserna är nu dubbelt så höga mot före renoveringen och antalet besökare har ökat markant. Vill du gå hit på någon av restaurangens bruncher måste du boka plats flera veckor i förväg. Maten är intressant, god och innovativ. Kryddningen och såserna är som man tänker sig att de kan vara i Marocko. Till maten finns en genomtänkt lista med internationella drycker och det hade varit ännu trevligare om de även sålde några av alla de goda öler som de nya finska microbryggerierna tillverkar. Betjäningen här är snabb och bra men av någon anledning är kyparna ibland en aning distanserade. Tjejerna som serverar är dock alltid kvicka och glada.

Sandro Kallio
Kolmas Linja 17
00530 Helsingfors
Finland
Tele: +358-(0)9-428 92317
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.