Valamar Club Dubrovnik, Kroatien.

Längst ut på Babin Kuk-halvön i utkanten av Dubrovnik är där de flesta besökare i staden bor. Valamar Club är ett av de många hotellen här och det vill främst sälja all-inclusive paket. För att leva upp till det arrangerar hotellet diverse aktiviteter. Många av dessa genomförs nära baren vid hotellets simbassäng, eller i baren i lobbyn om vädret är dåligt. Gratis trådlöst internet finns i hela hotellet och restaurangen en våning under receptionen dukar varje dag upp en stor frukostbuffé. Där serveras andra bufféer senare på dagen för dem som bor med hel- eller halvpension. Vill man se något av Dubrovniks gamla stad, som är en stor turistmagnet, kan man antingen åka taxi eller gå 5-10 minuter till busshållplatsen. Bussresan in tar 10-15 minuter. Promenaden till hållplatsen är fin eftersom den går genom en välvårdad park och bussarna är frekventa fram till strax efter midnatt. Det kan vara förvirrande att Valamar Club är ett av tre närbelägna hotell som har förnamnet Valamar. De har lite olika inriktning men hör till samma kedja. Valamar Club passar bäst för den som gärna håller sig på stranden eller med hotellets aktiviteter. Här är det också enkelt för allt från barnfamiljer till affärsresenärer. Den största nackdelen med att bo här är att det inte blir särskilt naturligt att besöka Lapads strand. Det är förvisso en trevlig promenad dit men den kan inledningsvis vara svår att hitta och du behöver ungefär en halvtimme mellan hotellet och Lapads strand. Å andra sidan finns det flera trevliga klippbad längs vägen.

Valamar Club Dubrovnik
Iva Dulcica 38
20 000 Dubrovnik, Kroatien
Tele: +385-(0)20-447100.
E-post: reservations-dubrovnik@valamar.com