Hotel Belvedere, Ohrid, Makedonien.

Hotel Belvedere, Ohrid, Makedonien.

Ett stort hotell tre kilometer utanför Ohrid men som är nära bättre stränder än vad som finns inne i staden. Det marknadsförs som ett lyxhotell och har mycket stora rum med balkong. Hälften av balkongerna vetter mot en barrskog och hälften mot Ohridsjön. För att komma till stranden vid sjön måste man dock gå över en ganska trafikerad väg. Varje rum har bra trådlös uppkoppling till internet. Utöver tillgången till stranden, baren och restaurangen erbjuder hotellet ingen sysselsättning. Det tar minst en timme att gå till Ohrid och på vägen ligger ett av Titos hus, flera barer eller nattklubbar och en marina. Nedanför hotellet finns en busshållplats men bussarna är infrekventa. Det här är ett hotell som passar bäst för den som vill vara i en lugn miljö nära en strand. Att röra sig inne i Ohrid kan bli lite komplicerat eftersom man behöver ordna transport eller gå en dryg time. Sträckan man går är ganska trevlig och enkel men kan vara trafikerad av bilar när nattaktiviteterna tar vid i nöjeslokalerna längs vägen.

Hotel Belvedere
Sv. Stefan b.b. 6000, Ohrid, Republic of Macedonia
Tele: +389-(0)46-277710 , +389-(0)46-277720
E-post: hotelbelvedere@t-home.mk