Zehnerglock, Strasbourg, Frankrike

Det här skall vara Strasbourgs äldsta pub. Den är liten och ligger i en hemtrevlig lokal nära den katolska katedralen. Puben marknadsför sig med att den har gott om vin och efterrätter men det går även att få en vanlig måltid här. Namnet på puben – “klockan tio” – har en historia och kommer av att man behövde vara utanför stadsmuren klocka 10 för att slippa böter och härifrån tog det 2 minuter att gå till stadsporten. Därför blev Zehnerglock sista anhalten innan man gick ut ur centrum. På visitkorten kallas även puben Winter’ Stub 1932.

Någon meter närmare platsen där stadsporten stod hittar du Zuem Strissel, Strasbourgs näst äldsta pub och nu en riktigt trevlig restaurang. Mittemot Zuem Strissel ligger butiken Malkers med sitt lokalproducerade utbud av varor.

Zehnerglock
4 Rue du Vieil Hopital
67000 Strasbourg
Frankrike
Tele: 03-88231742
Barens Facebooksida finns HÄR.

Karta Zehnerglock Strasbourg