Oak-Ray Summer Hill Breeze, Nuwara Eliya.

Det bästa med det här hotellet är utsikten över Nuwara Eliya. Främsta nackdelen med läget en bit upp på en bergssida är att gäster lätt uppfattar det som betungande att ta sig in till stadens centrala delar. Till fots behövs 20-30 minuter för den promenaden. Hotellet ger intrycket att ha en kort historik och att det därför har en hel del som kan förbättras. Personalen här är hjälpsam och vill väl. De finns alltid i närheten och det är bra för i Nuwara Eliya är det vanligt att man vill ha ett extra element. Här blir det kallare än i resten av Sri Lanka. Direkt från hotellets restaurang och veranda ser man travbanan, Gregorysjön och Sri Lankas högsta punkt, Piduruthalagala, med sina master. Det bör också nämnas att i marknadsföringen av hotellet nämns flera saker som inte fanns i januari 2013. Exempel på det är minibaren och baren. Trådlöst internet finns på några ställen men det måste man betala extra för. Det passar bäst att uppfatta det här hotellet som ett alternativ för den med en snäv budget och att inte vill betala mer än för att bo i ett finare vandrarhem. Vill man vandra bland teplantorna i berget ovanför hotellet kan det vara ett bra alternativ att bo här.

Oak-Ray Summer Hill Breeze ägs av samma person som driver Fresco Water Villa i Kimbissa (Sigirya), Senani Restaurant i Kandy och Oak-Ray Anchorage i Galle.

Jämför även Stamford Star Hotel som ligger vid stora vägen in till Nuwara Eliya.

Oakray Summerhill Breeze
No 49/1, Unique view road,
Nuwara Eliya, Sri Lanka
T: +94 (0)52-2234437, (0)777-999262, -(0)777-999252
Mobil: +94(0)77 3488077
E-post : oakraysummer@sltnet.lk