Coral I & II.

Båtarna Coral I och Coral II ägs av företaget Klein Tours i Ecuador och går i chartertrafik mellan Galapagosöarna. De följer normalt varandra så långt det går och använder några förutbestämda rutter. Vilken rutt båtarna får använda skiftar och bestäms av styrelsen för Nationalparken Galapagos. All hantering av parken, rutterna och de tillåtna besöksplatserna är hårt styrt och den som blir påkommer med överträdelser bestraffas. Båda båtarna är mycket bekväma och har hytter i flera olika kategorier. Man bor alltid med helpension och får god mat med variation. Hytterna är utrustade med tv och en hårddisk full med dokumentärer, filmer och annan information. Fast tv-mottagningen är sällan bra. Servicen på båtarna är nästan för bra.

Företaget Klein Tours skall ha skapats av tysken Klein någon gång på 1950-60 talet när han kom till Galapagos för att reparera båtar. Han köpte en båt och började köra grupper till öarna och efter ett tag ville kunderna även se fastlandet. Det fick företaget att växa till Ecuadors idag största företag för inkommande resenärer. Han avled för några år sedan och företaget drivs nu vidare av hans fru.