Cafe Rafa, Santiago Atitlan, Guatemala

Det här cafét öppnade den 1 september 2012 och har sedan dess fått rykte om sig att ha stadens bästa kaffe och kaffedrinkar. De som driver cafét har en kaffe-plantage i utkanten av Santiago Atitlan. Dit kan du följa med om du pratar snällt med personalen. Tillägget Atitlan kommer av att den lilla staden Santiago ligger vid den vackra Atitlan-sjön i Guatemala. Cafét öppnar klockan 8 på morgonen och du hittar det mitt i staden på väg SOL-4 där den är enkelriktad uppåt. Följer du den gatan rakt ned så långt det går kommer du att hamna i stadens marina och där kan du ta båten till någon av de andra städerna runt Atitlan-sjön.

Här kan du läsa mer om Atitlan och om den stora vulkanen du ser över vattnet i San Pedro.

Cafe Rafa
SOL-4
Santiago Atitlán
Guatemala
Tele: +502-(0)7721 7896
E-post: caferafaatitlan@gmail.com
Caféts Facebook-sida finns HÄR.

Så här kan ett besök på plantagen och cafét se ut: