Grace Childrens Village, Kabale, Uganda

Grace är ett vackert initiativ. Det startades av David Bakeine som fortfarande driver det. Organisationen är flexibel genom att det både arbetar för att trygga barns tillgång till utbildning och närsamhällets möjlighet att försörja sig. I jordbruksverksamheten har Grace genomfört många experiment för att trygga tillgången till mat och inkomst. Saker som odlats upp hos Grace har sedan spridits till behövande. Skolinitiativet började med att ge barn en möjlighet till skolgång och utvidgades senare till att arbeta med hur barnen bor, vad de äter och hur man kan förbättra deras resultat. Initiativet finansieras till stor del med gåvor och till mindre del av försäljning från jordbruksverksamheten.

Grace Childrens Village
Nyamiyaga, Bubaare Kabale
Uganda
Tele: +256-(0)775-235579,
Initiativets Facebook-sida finns HÄR.