Restoran Nacional, Skopje, Makedonien

Du hittar Restoran Nacional i källaren på vägen Boulevard Filip den andre, mellan Holiday Inn och Parlamentet i Skopje. Mittemot ligger den park som bland annat kallas för “kvinnoparken”. Lokalen är vacker och inredd med gott om kopior av kända fynd från olika kyrkor, kloster och arkeologiska platser. Den makedonska historien är alltså nära. Mat och betjäning här är mycket bra. Det är lätt att trivas och du får en bra insyn i vad det makedonska köket har att erbjuda. Chefen Aco Nikolovski är ofta i lokalen och han och hans personal har lyckats skapa en bra verksamhet. Det mest problematiska med den här restaurangen är att deras hemsida sällan fungerar men resten är bara bra.

Restoran Nacional
Boulevard Filip the second бр. 66
1000 Skopje
Makedonien
Tele: +389-(0)2-3214 200, -3214 400, 3214 500, -(0)70-204 201, -(0)75-204 201
E-post: restorannacional@yahoo.com, aconikolovski@yahoo.com (Aco Nikolovski)
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.

Så här ser gatuadressen ut på kerylliska: ул.Филип Втори Македонски бр. 66