Vingården Slavec, Izola, Slovenien

Izola är en liten stad vid kusten i norra delen av slovenska Istrien. Åker du hit och letar reda på orten Sared kan du därifrån följa vägen till byn Kocina och där hitta bondgården Slavec. Du kan också ta dig hit från den stora vägen mellan Koper och Kroatien. Gården ger dig en möjlighet att växla havsaktiviteterna med en mer kulinarisk sysselsättning för här framställs vin, likör och olivolja. Uppdelningen är att Valter tar hand om dryckerna och Franko sköter oljan. Om du är dålig på slovenska är det här ett områd där tyska och italienska går bra. Engelska kan också ge viss framgång.

Vingården Slavec (lägg märke till bloggen längst ned)
Sared 44
Izola, Slovenien
Tele: +386-(0)41-721 220 (Valter), – 504 465 (Franko), -(0)30-504 465 (Franko)
Vingårdens Facebooksida finns HÄR.