Stepantsmida Hotel, Stepantsminda, Georgien

I norra Georgien nära gränsen mot Ryssland finns det vackra området Kazbegi och den lilla staden Stepantsmida. Hit kommer många vandrare, utflyktsgrupper och sådana som vill vila upp sig några dagar, för vyerna här är vackra och trakten inbjudande. Men vad gäller boende finns det bara två hotell och det här ligger mitt i staden. Stepantsmida Hotel är enkelt men bekvämt. Bufféerna till frukost och middag är riktigt populära. Hotellet har en trådlös internet

Det andra kallas ofta för “kommunisthotellet”, är renoverat på 2010-talet och ligger uppför en slänt, samt är lyxigt och fint.  Nu kallas lyxhotellet för Rooms Hotel och där har du något så exotiskt som trägolv i duschen. Vill du bo så enkelt som möjligt kan gästtgiveriet halvvägs upp i en annan backe vara ett alternativ. Bor du där kommer du att bli väl omhändertagen av Chico, energiknippet som äger stället. Många kommer till Chico för att äta och beundra utsikten över berget Kazbegi.

Tänk på att militärvägen som leder upp till Kazbegi är en viktig handelsled och att den av och till förstörs av jordskred. Naturolyckorna brukar dock vara norr om Stepantsmida.

Stepantsmida Hotel
Stepantsmida, Kazbegi
Georgien
Tele: +995-(0)58-755447
E-post: stepantsminda2010@yahoo.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.