Fundacija Poti miru, Kobarid, Slovenien

Namnet på den här verksamheten betyder något i stil med “fredsvandringsstiftelsen” och de ordnar vandringar i ett område där det krigats mycket. De flesta som dog i den här trakten var italienare som skickats in i ett omöjligt krig där de ofta skulle attackera en motståndare som satt rakt ovanför dem. Effekten blev att de attackerande italienarna var chanslösa och att historierna här är makabra. Vill du inte gå på en ordnad vandring bland bunkrar, skyttegravar och otroligt vackra vyer går det bra att göra det själv. Blir du osäker kan du alltid köpa guideboken som den här stiftelsen skrivit.

I Kobarid finns även ett intressant museum och där skriver man både om krigshistorien och om när Hemingway var här som ambulansförare.

Fundacija Poti miru
Gregorčičeva ulica 8
5222 Kobarid, Slovenien
Tele: +386-(0)5-389 01 66
Verksamhetens Facebooksida finns HÄR.