Kino Otok, Izola, Slovenien

Tycker du om film kan det löna sig att besöka staden Izola på den korta men vackra slovenska kusten under månadsskiftet maj – juni. Då är det nämligen filmfestival här och den drar med sig en hel del annat kul. Festivalen är mycket avslappnad, intim och trevlig, men ibland en aning väderkänslig. Åker du hit kommer du garanterat att få gott om nya vänner och att komma hem med både annorlunda och trevliga minnen. Festivalens trevlige grundare, filmskaparen Vlado Skafar, är en av dem du borde kunna se lite här och var.

Passerar du Ljubljana på vägen till Izola kan det vara bra att besöka Kinodvor på Kolodvorska 13. Det är en bra biograf som arbetar med festivalen i Izola och som ligger väldigt nära tågstationen. Till råga på allt råkar de ha en bar med ett överraskande bra utbud av kvalitetsöler.  Baren fungerar även som ett trevligt fik med uteplatser. Du hittar dem mittemot Kratochwill.

Kino Otok
Izola
Slovenien
Tele: +386-(0)1-431 80 08
Festivalens Facebooksida finns HÄR.

Festivalens postadress är:
Kino Otok
Metelkova 6
1000 Ljubljana