Lighthouse Barnhem, Phnom Penh, Kambodja

Det kan vara vanskligt att skriva om barnhem eftersom det är en verksamhet som dragit till sig oseriösa aktörer men Lighthouse Orphanage är ett av många hederliga initiativ. Verksamheten startades 2004 och växer kontinuerligt. Vill du bidra på något sätt till barnhemmet kan det ske genom att du besöker dem. Du kan även arbeta som lärare eller med att organisera aktiviteter för barnen. Andra sätt att bidra är att ge olika varor som finns på en lista över vad barnhemmet har nytta av eller att ge pengar till verksamheten. För att hitta hit skall du åka till något som kallas Andoung-byn i Prak Pra-kommunen. Det tar ungefär 20 minuter att komma hit med tuktuk och det är i närheten av ett muslimskt tempel i en fattig del av södra Phnom Penh.

På det här barnhemmet finns konst från Oslo Mural Dekor. Det är också sedan länge mottagare av hjälp från en katolsk skola i Townsville, Australien.

Journalisten Juliana Ruhfus har gjort en film om oseriösa barnhem. Du kan se den hos Huffington Post och hos Al Jazeera. Magazinet Forbes har också skrivit om hur hjälpverksamhet kan fungera som fasad för lurendrejeri.

En trevlig film som en besökare gjort visar nyårsfirandet 2015. Besök gärna stället och avgör själv om verksamheten är trovärdig. Och hoppas inte på att de skall ha en bra hemsida för det har de aldrig lyckats med.

Lighthouse Orphanage
# 12 St, 122 Sangkat Mitta Pheap
Khan 7, Makara, Phnom Penh
Kambodja
Tele: +855-(0)12-683597, -756604, -(0)92-609018
E-post: keorithy72@yahoo.com, sopheankhan@yahoo.com, okrath@yahoo.com, lighthouseorganizationlho@gmail.com
En inofficiell Facebooksida för LHO finns HÄR.

Verksamhetens postadress är:
Light House Organisation
P.O Box 1288
Phnom Penh
Kambodja