CP Nel Museum, Oudtshoorn, Sydafrika

CP står för Charles Paul och han var en överste, framgångsrik affärsman och samlare av antikviteter. Det här museumet består av hans privata samling och den började han visa år 1937. Dagen innan han dog 1951 skrev han över den då betydligt större samlingen till den sammanslutning som nu driver museet. Här får du se redskap, skrifter och förklaringar från trakten. Mycket handlar om hur folk levde och livnärde sig. Det är ett trevligt museum i ett fint hus som blev ett nationalmonument år 1980. Vill du läsa dig genom allt behövs ett par timmar här men många klarar det på en timme. Synagogan som ligger i samma hus är fortfarande aktiv. De flesta av judarna här har sina rötter i Litauen.

Vill du få en guidning i det här museet går det bra om du bokat tid för det i förväg.

CP Nell Museum
3 Baron van Rheede Street
Oudtshoorn, 6620
Sydafrika
Tele: +27-(0)44-2727306
Fax: +27-(0)44-2727853
E-post: cpnelmanager@mweb.co.za