La Domnita, Poienile Izei, Rumänien.

Skulle du vara i Maramures och vill bo på ett ställe där det ofta både är lungt och full fart är detta rätt plats för dig. Namnet La Domnita syftar på boendets mycket aktive ägarinna. Hon svischar ofta förbi och känns igen på att hon alltid ler. Vill du få något löst kan du vara säker på att hon känner någon som kan lösa det och gör det i ett huj. Fast det förutsätter att ni lyckas kommunicera för hon pratar nästan bara rumänska och franska. Å andra sidan brukar hon hitta vägar runt det och har i värsta fall vänner som översätter. Rummen här skiljer sig en del från varandra. De i det ursprungliga betonghuset är stora och med olika sängar. I trähuset har alla rummen dubbelsängar och längst bort i hennes små bungalows är det en stor säng i varje. Det finns även ett hus med många sängar i så kapacitet saknas inte. På tomten finns en ladugård och där dyker det ibland upp nyfödda djur. La Domnita är även musiker och drar ofta ihop en konsert med traditionell musik. Lilltjejen är en riktig publikfriare. Men tänk på att allt blir bäst om du är med och dansar till musiken. Oftast blir det ringdanser.

Pensiunea “La Domnita
Poienile Izei Nr. 138
Maramures
Rumänien
Tele: +40-(0)262-334383
Mob: +40-(0)724-175757
Pensionatets Facebooksida finns HÄR.