Boira, Girona, Spanien

I den nya delen av Girona finns några torg och på det som kallas Frihetstorget hittar du denna trevliga restaurang. Den ligger i hörnet av torget och serverar underbara tapas som gärna kombineras med någon av de många goda vinerna. Exempelvis hittar du det ofiltrerade vinet Perafita från Cadaquez här. Eller kanske du hellre vill ha vinet som bara heter “10” från samma region. Båda rekommenderas. De kanske du dricker till chevre inlindad i bacon och serverad med aprikosmarmelad. Eller fiskrätten Bacalao brandada med honung. Menyn får det att vattnas i munnen. Atmosfären är underbar både om du sitter ute en varm dag eller inomhus.

Ett hotell som ligger nära den här restaurangen är Ultonia.

Restaurang Boira
Plaça de la Independència, 17
17001 Girona, Spanien
Tele: +34-(0)972-219605
Fax: +34-(0)972-211628
E-post: restaurantboira@grupboira.com
En inofficiell Facebooksida för restaurangen finns HÄR.