Kaltenberg, Budapest, Ungern

Några kvarter bakom inomhubasaren i Budapest finns flera restauranger och barer gömda. En stor sådan som ligger i en källare är restaurangen Kaltenberger. Namnet är samma som för ölmärket och det kommer av att man brygger sin egen öl och säljer den tillsammans med maten. Lokalen är gjord i tegel och är fin med sina valv. Kyparna är alltid i rörelse och de håller bra koll på sina kunder. När du väl skall betala kommer de med ett par tärningar och om du får två sexor slipper du betala notan. När vi var där fick vi en femma och en sexa, men nästa gång skall det bli två.

Om du har svårt att hitta hit skall du leta två gator bort från den stora vägen Ferenc krt (som också heter József krt). Kinizsi är en avtagsväg från Üllöi út.

Kaltenberg 
Kinizi utca 30-36
H-1092 Budapest
Ungern
Tele: +36-(0)1-2159792
E-post: info@kaltenberg.hu
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.