Selvatura, Monteverde, Costa Rica

Ett trevligt och välbesökt ställe i Monteverde, Costa Rica, är parken Selvatura. Den är en park med en spektakulär natur och ett ställe där du kan ägna dig åt olika aktiviteter. De flesta besökarna hit börjar med att gå ett varv på de hängande broarna. På dem hamnar du mitt i naturen och är ofta, men inte alltid, ovanför de stora träden. Därifrån ser man omgivningen mycket bra och kan studera skogen i detalj. Det är mycket vackert. De som är höjdrädda brukar klara dessa broar trots att de ofta hänger högt över marken. Det finns även en avdelning med matningsstationer för kolibrier och ett hus med amfibier. Utöver det har du tillgång till en butik och en restaurang. Vill du se Quetzalfågeln har den oftast setts på parkeringen vid butiken och restaurangen. En något vildare men ack så populär sysselsättning här är att åka zipline. Då rutschar du på en kabel genom djungeln. Den längsta kabeln här sägs vara 1 km lång. Till sist kan du avsluta med något som kallas för Tarzangungan, om du vill. Det här är en park som har mycket att erbjuda och gör det på ett sätt som ger en känsla att området inte är överexploaterat. För många rundresor till Costa Rica är det här ett av de obligatoriska stoppen.

Selvatura
Carretera a Reserva de Monteverde
P.O Box 106-5655
Monteverde, Costa Rica
Tele: +506-(0)2645 5929, -2645 5757, -2645 7676, -2661 8254, -2231 1404
Fax: +506-(0)2645 5822
E-post: info@selvatura.com, ventas@corporacioncsb.com
Parkens Facebooksida finns HÄR.