Friends Restaurant, Phnom Penh, Kambodja

Ett av sydostasiens mer kända intitativ för att lära barn och mindre bemedlade ett yrke är restaurangen Friends vid Nationalmuseet i Phnom Penh, Kambodja. Restaurangen har lyckats att skapa en trevlig miljö där du får bra betjäning och vällagad mat baserad på kvalitativa ingredienser samtidigt som du hjälper organisationens utbildningsverksamhet. Menyn är främst inriktad på smårätter som skall kombineras men det finns några rätter där du bara behöver beställa en portion. Köket är trevligt innovativt vilket kan medföra att du gärna provar några olika rätter. Det här blir därför ett ställe som både är bra för dig och för dem som arbetar i restaurangen.

Som hemsidan för restaurangen visar har verksamheten mycket för sig och vissa av delar handlar om att även integrera barnens föräldrar. Det kom av att föräldrarna ofta hamnade snett när barnen började få det bättre.

Vill du titta på liknande initiativ i närheten kan dessa vara en bra början: Smile (Kambodja), Makphet (Laos) och KOTO (Vietnam). Makphet drivs av samma organisation som driver Friends.

Friends Restaurant
#215 Street 13
Phnom Penh, Kambodja
Tele: +855-(0)12-802 072
E-post: contact@friends-restaurant.org, friendstherestaurant@mithsamlanh.org
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.
Mer information om organisationerna finns hos Mith Samlanh.