Black Barrells Cantina Birraia, Turin, Italien.

Microbryggeriet Black Barrels Beer, Turin, Italien.

Roas du av att se hantverksmässig livsmedelstillverkning är microbryggeriet Black Barrels helt rätt ställe att besöka. Bara namnen på ölsorterna ger en vink om vad du har att vänta dig. Eller vad säger du om en Lemon Kölsch, Kriek dei Puffi, Yellow Doctor eller en Oca Elettrica. Här experimenteras det friskt med olika ölsorter och biprodukter. Mycket är spontanjäst, syrligt och drar åt vinhållet. Alla ölerna är lagrade på ekfat. I källaren finns provsmakningen och i gatuplanet har du butiken, som även säljer importerade kvalitetsöler. Vid provsmakning dyker lätt goda korvar upp och du har dem som gjort ölen nära dig. Om det är Losi Renzo som tar hand om dig klarar du dig bra med engelska men om Mika sköter provningen blir den bättre om du kan italienska eller franska. En av biprodukterna som säljs här är ölvinäger till sallader. För att allt skall bli perfekt är de flesta etiketterna handgjorda, om du ens får en etikett. Men visst ger det en vink om vad du är i för ett ställe när din öl tappas upp direkt från ett fat, kapsyleras framför dig och levereras med en påtejpad lapp med ölets namn? Lapparna rivs av det papper som finns närmast. Vinägern levereras i återanvända flaskor där man skrivit med tusch på de gamla etiketterna. Tuffare och mer hanverksmässigt än så här är det svårt att åstadkomma. Därför är det här ett så roligt ställe att besöka.

Blir du hungrig eller nyfiken på mindre experimentella öler kan Birrificio La Piazza vara ett bra alternativ. De har sitt innergårdsbryggeri några få meter från Black Barrels Beer. Lägg märke till att den lokala specialiteten Chellerina (uttalas kellerina) är helt annorlunda på dessa två ställen.

Black Barrell Cantina Birraia
Via Principessa Clotilde 98/e
10144 Turin
Italien
Tele: +39-(0)11-5823028, 5823028
Mobil: +39-(0)10747190014
E-post: info@blackbarrelsbeer.com

150415 Turin 19 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 20 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 25 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 10 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 22 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 08 Black Barrels Beer Turin Italien liten Black Barrels Beer, Turin, Italien. 150415 Turin 31 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 16 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 15 Black Barrels Beer Turin Italien liten 150415 Turin 13 Black Barrels Beer Turin Italien liten