Makphet Restaurant, Vientiane, Laos

Vill du äta god mat samtidigt som du hjälper unga personer att skapa sig en bra tillvaro är Makphet i Vientiane en restaurang som passar perfekt. Den är en liten restaurang med ett stort hjärta på en parallellgata till Sethathirat Road. Trots att Makphet betyder chili på laotiska är maten här huvudsakligen mild. Den är alltid vällagad, använder bra råvaror och du blir alltid väl omhändertagen där du sitter bakom templet Wat Ong Teu. Här satsar man på laotisk mat och att lära unga att arbeta i restaurangnäringen. Det sköts genom en förening som heter Friends International. Besök den gärna, för du kommer säkert att tycka om den och det som serveras.

Friends International driver även restaurangen Friends i Phnom Penh, Kambodja. I det landet arbetar även Smile och Yejj med snarlika mål. Söker du en sådan restaurang i Hanoi, Vietnam, skall du söka upp KOTO.

Makphet Restaurant
#78 Ban Inpeng Vat Chanh Tha
Vientiane, Laos
Tele: +856-(0)21-260 587
E-post: laos@friends-international.org
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.

Det finns en Facebooksida för moderorganisationen, Friends International.
Och en blog.
Och en kanal hos Youtube.